onsdag 7 april 2010

179 224 800:-

I november förra året var jag över till USA och sprang New York Marathon. Ska du springa ett och bara ett maratonlopp i ditt liv då rekommenderar jag att du väljer det i The Big Apple. En upplevelse för livet! Över 40 000 löpare från hela världen (förra året fanns 110 nationer representerade) som hejas av flera miljoner åskådare - och när jag säger hejas menar jag inte en "heja, heja frisk humör"-varianten utan snarare det öronbedövande dånet som rockstjärnor brukar välkomnas med upp på scen inför sina konserter. Helt makalöst!

Under helgen då New York Marathon genomförs finns det otaliga organisationer från hela USA som, precis som Harrys Foundation, samlar medel till olika beundransvärda ändamål - allt från kampen mot prostatacancer till skolstipendier för sjuka barn.

2009 samlades in 24 miljoner dollar - till dagens kurs blir det 179 224 800 kronor. Nästan 180 miljoner kronor, på några enstaka dagar!

Hur mycket tror du att Running for Khayelitsha kan samla in fram till Stockholm Maraton?
Martin, Pär och jag har tillsammans 1266 sträckor á 50 kronor att bli av med. Det ger 63 tusen kronor. Klarar vi det?

Sedan har vi andra medel som kommer in direkt till Harrys Foundation från privatpersoner, företag och organisationer. Hur mycket blir det?

Viktigast av alla är dock den här frågan: vad kan DU göra?
Har du ett företag eller är du konstnär eller hantverkare och vill bidra på ett annorlunda och spännande sätt? Kanske ni är en grupp som brukar spela bridge eller squash, vad kan ni göra? Låt fantasin flöda - och skulle det bli stopp, berätta det för oss så ska vi hitta en väg att överraska din stad, Sverige och kanske även världen med!

Tänk stort
! Eller vad säger du om 179 224 800:-?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar