lördag 3 april 2010

Föredöme

Som Pär berättade i går, när man löper långt gäller det att vara stark både under och över munnivån (just munnen undantages, det kan bli jobbigt för alla andra att springa bredvid en som snackar hela tiden). Att öva sin mentala styrka ingår i en seriös träning inför ett långlopp.

Många använder metoden att "visualisera" det lopp man ska springa: man slappnar av, tar kontroll över andningen och försöker "se" loppet i huvudet, följa sträckningen, "varna" kroppen för till exempel uppförsbackar och liknande svårigheter, funderar på vattenintag och inte minst, se sig själv springa över mållinjen. En typ av löpmeditation skulle man kunna säga.

Man kan också hitta föredömen att bli motiverade av. Just nu är min favorit belgaren Stefaan Engels eller maratonmannen som han också kallas. Han har gett sig in på att springa ett maraton om dagen under året - och det går bra för honom. I veckan skrev han sig in i Guinness rekordboken med 53 lopp i rad! Vill du veta mer och inspireras kan du surfa vidare till www.marathonman365.be

Annars ta vara på påskhelgen och ge dig ut i naturen. Själv ska jag ta min löprunda i kväll efter jobbet. Glad påsk!

1 kommentar:

  1. 53 marathon i rad!!!??? Vad är mannen gjord av?

    SvaraRadera