söndag 18 april 2010

Varning!

Det här är för nördar (men inte bara för oss).

I dessa iPhone:s tider är det många av oss löpare som också använder den i träningen. Bland de tusentals applikationer som finns att ladda ner (så kallade apps, små program som kan vara mer eller mindre nyttiga/nödvändiga) finns det en som jag gärna vill rekommendera. Den heter RunKeeper.






Appsen är utvecklad av ett amerikanskt gäng och den ger dig möjlighet att med hjälp av telefonens gps följa din löprunda in i minsta detalj, med den exakta tiden, hastigheten, nivåskillnader och mycket annat.

Du får en egen sida på nätet där du kan följa träning och få en del statistik - sådant som vi nördar gillar :) Det finns två varianter, en som är gratis och en som kostar några kronor. Har själv bara använt gratisalternativet och det har räckt mycket långt. Det enda nackdelen har varit att gps:en slukat batteri i rasande fart, men i veckan kom en uppdatering som ska åtgärda det problemet (har dock inte hunnit testa det).

Nu till något som inte bara är för nördar: företaget bakom RunKeeper är, precis som Harrys Running for Khayelitsha, involverad i olika CSR-projekt. I morgon måndag springs Boston Marathon och RunKeeper är med och stödjer två olika projekt.

Du kan läsa mer om applikationen, företaget och deras sociala projekt genom att besöka deras hemsida. Lite motivation så här i slutet av helgen - alla kan inte göra allt men alla kan göra något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar