onsdag 7 april 2010

Hur kommer man igång?

Skor, lägg lite extra tid på att välja bra skor. Använd inte dom där löparskorna du köpte sommaren 1986, dom har gjort sitt oavsett hur trendiga dom var då. Gå ner till en sportbutik, ta hjälp, berätta om din träning och välj skor därefter. Dyrast är inte bäst!
Sedan kan du i princip springa i vilka kläder som helst, dock kan jag rekommendera funktionskläder så du slipper att bli blöt och kall.
Ge dig ut, börja försiktigt, dra inte en mil på en gång om du inte sprungit på länge. Se till att det känns kul, plugga in ett par hörlurar med bra musik, det gör att du "lurar" dig själv lite. Vila en dag eller två, spring samma sträckor några gånger, tävla mot dig själv se till att klara sträckan lite snabbare varje gång. Drick ordentligt med vatten efter varje pass, gör en smoothie istället för att äta en chokladbit när du känner dig hungrig.

Variera din träning, spring lite längre nångång, intervaller nästa gång, ha kul! Häng i ett tag, fast det då och då kommer att kännas jobbigt. Bestäm dig för att du ska klara det. Efter ett tag kommer du att längta till nästa pass, planera det i förtid och din "vanliga" dag kommer att bli bättre. Du kommer att somna skönare på kvällen och vakna mer utvilad, och tycka att dom där dagarna när du måste vila är dom värsta....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar